Daca nu stii ce sa vizitezi cand vii la Tara Luanei, avem noi cateva sugestii pentru tine.

Vulcanii Noroiosi

Poate cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona, Vulcanii Noroiosi se afla in satul Beciu, si in comunele Berca si Scortoasa. Aceste formatiuni sunt de fapt explozii de gaz acumulat la peste 3000 m sub pamant, care trece prin panza freatica incercand sa iasa la suprafata si amestecand astfel apa cu solul argilos.

Lacul fara Fund

In pofida numelui, lacul are o adancime de doar 2.5 m, insa este un lac periglaciar situat la o altitudine de 1420 m in Muntii Siriului. Denumirea populara vine de la o legenda a unui oier care și-ar fi aruncat bata de oier in lac si ar fi regasit-o in Dunare ulterior. Lacul este de asemenea denumit Lacul Vulturilor, datorita scriitorului Alexandru Vlahuta, care mentiona ca locul ar fi salasul de primavara al vulturilor.

Barajul Siriu

Work It Out

Barajul se afla pe raza satului Siriu si a fost finalizat in 1985, avand ca scop producerea de energie electrica. Este un baraj artificial, care a dus la formarea lacului (artificial) omonim si au fost construite mai multe viaducte, pentru a ocoli satul Siriu.

Babele de la Ulmet

„Babele” sunt de fapt o gramajoara de trovanti care au ramas suspendati in pozitii ciudate. Ei se gasesc la marginea satului Ulmet, apartinator de comuna Bozioru. In popor, trovantii sunt numiti „pietre vii” datorita modului in care se formeaza prin depuneri sedimentare, printr-un proces asemănător perlelor.